Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bebekler kendilerini seveni veya sevmeyeni bizden daha iyi nasıl ayırt edebiliyo  (Okunma Sayısı 423 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
muzdarip koca
Yeni Üye
*

Tecrübe Puanı 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : 02 Nisan 2009, 16:12:42 »

Oğlum 2 yaşında ama çok önceden beri kendini gerçekten, özünde seveni hemen anlıyor. Nasıl olabilir diyorum? Önceleri tesadüf, insanları yaydığı elektrik filan diye açıklarken sonra şöyle bir şeyin farkına vardım. Bebekler konuşamıyor ve söylenenleri anlamıyorlar. Dikkat ettim, insanların direk gözlerine bakıyorlar ve gözler yalan söylemezi keşfetmişler, bir de bizim ihmal ettiğimiz beden dilini öğreniyorlar.

Biz yetişkinler sözel şeylere gitgide daha çok önem veriyor, beden dilini ve direk göz temasını ihmal ediyoruz. Halbuki sözler yalan söylerken beden dili daha az yalan söylüyor, gözler ise benim bildiğim kadarı ile henüz yalan söylemeyi beceremiyor. Bunla ilgili eğitim veren yerler bile var. Dikkat edilecek olursa kadınlar edebiyatta ve çok konuşmakta erkeklerden önde bu durumda da sürekli konuşarak erkeklerin önüne geçiyorlar. Durum evliliğe yansıdığında da aynı şey oluyor. Kötü niyetli olanları çok konuşarak ve yalan söyleyerek etrafı, avukatları veya hakimleri etkiliyebiliyorlar. Gerçekler elbette ortaya çıkıyor da ancak gayretli kişilerin veya şansına iyi avukatların elinde. Bebeklerimizi ve çocuklarımızı asla kandıramıyorlar. İşte bebekler ve çocuklar bu yüzden karşılıksız gerçek sevgiyi anlıyorlar.
baba
Yeni Üye
*

Tecrübe Puanı 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 04 Nisan 2009, 10:43:05 »

Tesbitlerinize katılmamak mümkün değil doğrusu. Çocuklar güahsız
birer melek bencede. Onları korumak ve kollamak biz ebeveynlerin birincil
ödevi olmasına rağmen  sanırım hatalar yapılıyor. Ve bu anlamda kadınlar
biz erkeklerden çok daha fazlasıyla bu yanılgıya düşüyorlar maalesef.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: